The Internship (2013)

Review van The Internship

Gewicht. Elke film draagt een bepaald emotioneel gewicht met zich mee. Er zijn films als Schindler’s List die je het gevoel geven alsof er een blok cement aan je voeten zit die je naar de bodem van de oceaan trekken, anders duwen je tegen een muur aan en laten je nadenken over wat je gezien hebt. Dan zijn er de films die je meenemen naar de wolken, weg van alles om je heen, die er in slagen om dat gevoel te behouden zelfs als ze zijn afgelopen. Als The Internship een gewicht zou hebben dan zou het het beste kunnen worden beschreven als een helium ballon. De film is extreem licht, kan je mee de lucht innemen en als je wat van die helium inademt kan je nog lachen, maar het duur dan niet lang voordat je weer terug op de grond bent.

Recensie Internship

Vince Vaughn en Owen Wilson spelen twee vrienden die al jaren in de verkoop werken. Ze bereiden hun vergaderingen tot in detail voor, maar wanneer ze plotseling te horen krijgen dat het bedrijf waarvoor ze werken niet langer bestaat is dat de schrik van hun leven. De twee hebben niets waarop ze kunnen terugvallen en moeten dan ook op zoek naar een nieuw doel in hun leven. Vaughn’s karakter heeft een idee: een stage bij Google. Omdat de twee al een stuk ouder zijn vallen ze op tussen de jongeren die ook solliciteren voor de baan. Toch kan hun ervaring van pas komen wanneer ze in teams ingedeeld worden en de andere teams moeten verslaan.

Bespreking The Internship

Toen ik deze film ging bekijken had ik bijzonder lage verwachtingen. De film kreeg maar weinig positieve reviews maar toch wilde ik zelf uitvinden of het echt allemaal zo slecht was. Ik moet toegeven dat ik er meer van heb kunnen genieten dan ik had verwacht. Als een komedie bevat de film misschien wel te weinig grappen en het idee van teams die het tegen elkaar op moeten nemen is ook niet nieuw, maar ik vond het een leuke, lichte, positieve film. De film bevat een hoop zaken die je al eerder hebt en ja, je weet al precies hoe het allemaal zal eindigen, maar in dit geval kon ik het de film allemaal vergeven. De combinatie van Vaughn en Wilson werkte voor mij. De rest van de cast werd wel te weinig gebruikt, maar je voelde wel de energie van de groep. Dus als je in de “mood” bent om met een helium ballon te spelen dan zou je deze film wel een kans kunnen geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.