White House Down (2013)

Review van White House Down (2013)

White House Down en Olympus Has Fallen gaan beide over hetzelfde onderwerp en zijn kort achter elkaar uitgekomen. Dat is iets wat vaker wel vaker in de filmwereld gebeurt en het lijkt me dat dat geen toeval is. In dit geval gaan beide films over een aanval op het witte huis. Ik vond Olympus Has Fallen, met Gerard Butler een erg vermakelijke film en vroeg me af of White House Down, met Jamie Foxx als de Amerikaanse president en Channing Tatum als de man die hem moet redden ook zo leuk zou zijn. De film is geregisseerd door Roland Emmerich, die bekend staat om z’n spektakelfilms (bijvoorbeeld 2012, 10000 B.C., The Day After Tomorrow en Independence Day). M’n verwachting waarom daarom hoog.

Recensie White House Down (2013)

Cale (Channing Tatum) is een politieman die heel graag voor de geheime dienst wil werken. Wanneer hij samen met z’n dochter het Witte Huis bezoekt wordt het gebouw aangevallen. Hij wordt van haar gescheiden en met z’n training probeert hij z’n kind te redden. Daarbij wordt het ook zijn taak om de president te redden en te beschermen.

Bespreking White House Down (2013)

Als Olympus Has Fallen de rauwe actiefilm was die het serieus speelde, dan is dit de film met de clown makeup, de achtbaan interpretatie van het concept met een aantal bizarre scenes. In deze film rijdt de presidentiële limousine op het gazon van het witte huis, waarbij de president uit het raam hangt met een bazooka om het hek op te blazen. Gekker dan dat kan het bijna niet worden. Als je je dat kan voorstellen dan weet je ook wat voor soort film White House Down wil zijn: eentje die plezier weet te brengen en daar slaagt de film in. Zowel Foxx als Tatum injecteren de film met een hoop energie en komedie. De actie is goed, waarbij ik wel moet zeggen dat de CG af en toe er slecht uit zag. Het voelde goedkoop aan vergeleken met andere Emmerich films. Met een bizar verhaal en een hoop leuke momenten kan ik dat de film wel vergeven en wist van deze film net zo te genieten als van Olympus Has Fallen. Het is aan de kijker om te beslissen welke van de twee films hij of zij wil kijken maar als je er slechts 1 wilt zien is geen van beide een slechte keuze, ze weten allebei een hoop entertainment te bieden.

2 reacties op “White House Down (2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published.