Monsters Inc. (2001)

Na deze zomer Monsters University te hebben gezien wilde ik graag weer de originele film zien die de wereld zo overtuigend neer wist te zetten, Monsters Inc. Alhoewel ik me het grootste gedeelte van het verhaal nog wel kon herinneren was het toch weer goed om het een keer te kijken en meteen te zien of de twee films consistent zijn (het snelle antwoord: niet helemaal)

De film draait om de wereld van Monsters Inc, een “angstfabriek”. De hele wereld krijgt z’n energie uit de kracht van de schreeuw van kinderen. De monsters gaan door deuren de slaapkamers binnen en laten ze schrikken. Mike en Sully zijn het beste team dat er is en weten de meeste energie op te slaan. De monsters jagen de kinderen de schrik op het lijf, maar zijn wel heel voorzichtig aangezien ze geloven dat kinderen giftig zijn als je met ze in aanraking komt. Wanneer een kind met de naam Boo hun wereld binnenkomt zijn het Mike en Sully die haar ontdekken en langzaam meer over mensen leren. Ze ontdekken echter ook meer over de fabriek.

Omdat ik Monsters University recentelijk gezien heb was de vergelijking makkelijk te maken met de prequel. Persoonlijk vind ik dit de betere film aangezien het meer gevoel heeft en veel meer grappige momenten. Wat me opviel is dat Mike in deze film tegen Sully zegt dat hij jaloers op ‘m was toen ze in de 4e klas zaten, terwijl ze volgens de prequel elkaar pas op de universiteit ontmoetten. Daarnaast worden de nieuwe monsters in deze film getraint bij Monsters Inc, maar dat zouden ze natuurlijk niet hoeven te doen als ze een opleiding zouden hebben gevolgd by Monsters University. Dat zijn echter geen fouten van deze film, maar de prequel. Monsters Inc. is één van mijn favoriete Pixar film die ik oneindig kan bekijken. Het is voor mij een tijdloze animatie klassieker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.