Sharknado (2013)

Er zijn van die films die op een gegeven moment een hype worden. Dankzij het internet wist Snakes on a Plane z’n naam destijds te behouden en tijdens deze zomer leek Sharknado ongekend populair te zijn. Deze TV-film op het SyFy kanaal verscheen zelfs even in de Amerikaanse bioscopen. De titel van de film laat weinig aan de verbeelding over (net zoals de “tagline” “Enough said”), maar is de film je tijd wel waard? Ik besloot mezelf op te offeren en daar achter te komen.

Dit is een film die om één concept draait en daardoor maar weinig verhaal heeft. Haaien verschijnen op elke mogelijke plek en een groep mensen probeert van de kust weg te komen om aan de aanvallen te ontsnappen. Het is een bizar verhaal en er is dan ook geen moment dat je als kijker het verhaal serieus kan nemen. Zelf kon ik niets anders doen dan lachen, niet omdat de film zo veel komedie bevatte, maar omdat het geheel zo goedkoop in elkaar gezet is.

Als je de bekende gezichten wegdenkt ((Tara Reid, de vader van Home Alone en één van de acteurs van Beverly Hills 90210) dan zou je makkelijk kunnen aannemen dat er iemand met z’n eigen videocamera, een goedkoop 3D programma en After Effects deze film in elkaar heeft gedraaid. De film ziet er verschrikkelijk uit, waardoor je de kwaliteit van andere films een stuk meer zal waarderen. Er is amper sprak van continuïteit tussen scènes. Op het ene moment schijnt de zon, het volgende is het plotseling donker. De scènes zelf zijn ook slecht ge-edit. Het acteerwerk is beneden de maat en de haaien zijn niet geloofwaardig en ook niet eng te noemen. Als je denkt dat de grote blockbusters “cheap thrills” brengen dan weet deze film te laten zien wat die term echt betekent. Ook al wist de film me een aantal keer aan het lachen te brengen, toch zou ik deze film aan niemand aanraden. Het past niet eens in de categorie van “films die zo slecht zijn, dat ze goed zijn”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.