Gastblog CultureInMotion: Adore (2013)

CultureInMotion (een site die ik regelmatig bezoek) wilde graag via een gastblog hun mening delen over de film Adore.

Review Adore

Weer een film (net als Pain and Gain) waar de meeste kritieken vrij negatief over zijn maar die wij eigenlijk wel positief waarderen. Met vrij negatief bedoel ik dan eigenlijk behoorlijk negatief zoals 31% op Rottentomatoes.

De film vertelt het verhaal van twee hartsvriendinnen. Ze groeien met elkaar op in een prachtige omgeving aan zee in Australië. Ze delen alles met elkaar. Ze krijgen beide een zoon. Deze jongens groeien ook samen op en worden beste vrienden. De tijd passeert en als de jongens richting de twintig raken ontpoppen ze zich tot twee knappe jongemannen. Al gauw ontwikkelt het verhaal zich tot een gewaagd spel. De moeders vallen voor elkaars zoon en dat is wederzijds.

Review Adore

De film heeft naast een gewaagde insteek vooral een visueel mooi weergave van een groep geïsoleerde mensen. De natuur speelt een grote rol in de film en sommige beelden zijn echt prachtig (met dank aan 35mm). Robin Wright speelt een erg goede rol. Het past bij haar. Ze geeft de film net dat beetje extra fundament door haar geloofwaardige acteerwerk, waardoor je makkelijker in het verhaal meegaat. De meeste kritieken richten zich echter tot haar en Naomi Watts als slecht gekozen cast. Vooral omdat de twee onrealistisch knap voor hun leeftijd zijn. Wat zeker meteen opvalt, maar wat ons niet heeft gestoord.

Review Adore

Adore is zeker geen briljante film. Maar wel een visueel mooie film met een onderwerp dat het randje probeert te zoeken. De gevoelige soundtrack maakt het plaatje compleet. Een film die er zeker in slaagt je op momenten behoorlijk ongemakkelijk te laten voelen. Misschien daarom ook een film die je in een filmhuis zal tegenkomen. Wij geven deze film vooralsnog een 6,5.

cim_logoOver CiM |
CultureInMotion (CiM) is ontstaan uit een grote liefde voor muziek, film en literatuur. Op ons blog tippen we samen met onze gastbloggers leuke films, bands en boeken. Lees meer reviews op onze site!

5 reacties op “Gastblog CultureInMotion: Adore (2013)

  • Anytime! Europa Report is één van de betere (en meer realistische) science fiction films die ik de afgelopen jaren gezien heb. Hoop dat je er net zo van zult kunnen genieten.

 1. Adore laat ik even aan mij voorbijgaan, ondanks de visueel prachtige beelden van de trailer, maar heb Europa Report wel op mijn verlanglijstje staan. Ben altijd erg fan van filmen in documentaire stijl.

  • Ik weet zelf ook nog niet of ik deze ga bekijken. Dit lijkt me echt zo’n film te zijn waarvoor je in de juiste stemming moet zijn.

   Ben zelf ook een fan van documentaires en die stijl en in dat opzicht weet Europa Report het goed te gebruiken.

 2. Ja ik denk dat je wel in de stemming moet zijn voor Adore. Het ziet er allemaal wel heel mooi uit en geeft een ultiem zomer-beach gevoel. En met name de twee dames zijn ook prachtig. Ik ga er gewoon vanuit dat ik er op mijn vijftigste ook nog zo uit zie 😉

  Wat ik eigenlijk vooral jammer vindt bij Adore is dat er voor mijn gevoel meer in had kunnen zitten. Ze hadden het heel ongemakkelijk kunnen maken, want eigenlijk is het echt een rare situatie; niet alleen twee moeders met jonge jongens maar dan ook nog een relatie met elkaars kind.
  Ik miste een bepaald afkeurend gevoel oid. Ik vond Adore iets te zonnig en zwoel en minder ongemakkelijk dan eigenlijk logisch zou zijn.

  Overigens net Europa Report gezien. Top! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.