De vele gezichten van… Michael Fassbender

overzicht rollen Michael Fassbender films Prometheus

Fassbender werd geboren in Heidelberg, Duitsland (z’n vader is Duits, z’n moeder is Iers). Hij spreekt vloeiend Duits. Z’n ouders verhuisden naar Ierland toen hij 2 was. Hij was op jonge leeftijd een groot fan van Star Wars en een grote verzameling van poppetjes.

Hij ging naar St. Brendan’s College. Toen hij 17 was wist hij nog niet wat hij wilde doen. Hij dacht er aan om gitarist, architect of journalist te worden, maar ging uiteindelijk acteren. Hij speelde in een toneelstuk op school als één van de stiefzussen van Assepoester. Hij volgde acteerlessen en kreeg daardoor meer acteerwerk op het toneel. Hij was erg geïnspireerd door Tarantino’s Reservoir Dogs en speelde in een toneelversie van de film. Hij werd aangedragen voor het Drama Centre Londen en toen hij dat afgerond had ging hij touren met de Oxford Stage Company.

Z’n eerste werk op TV was in Hearts and Bones en Band of Brothers. Hij verscheen in verschillende TV shows en begon daarna ook aan films. Hij verscheen in 300, Hunger, X-Men en werkte samen met Tarantino in Inglourious Basterds.

overzicht rollen films movies michael fassbender

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Michael Fassbender rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.