Premium Rush (2012)

Review movie

Verwachtingen zijn een erg belangrijke factor bij het genieten van een film. Als je al een jaar uitkijkt naar een bepaalde film, dan is de kans dat je teleurgesteld zal zijn groot. Daarbij speelt ook de omgeving waarin je de film ziet een belangrijke rol, net zoals met wie je het ziet. Zelf geeft ik er de voorkeur aan om geen trailers te kijken en zo min mogelijk te lezen over film omdat m’n verwachtingen daardoor laag zijn. Ook ga ik graag alleen naar de bioscoop om m’n mening in m’n eentje te vormen.

Over Premium Rush wist ik weinig, behalve dat het oven fietsen ging en dat Joseph-Gordon Levitt in de hoofdrol speelde. Wist ik van de film te genieten of stelde de film me teleur?

Review of the movie Premium Rush

Joseph Gordon Levitt is Wilee, de beste fietskoerier in New York. Hij gelooft niet in versnellingen of remmen (heeft ze dan ook niet), omdat die je alleen maar langzamer maken. Er is een rivaliteit tussen hem en andere koeriers aangezien ze altijd willen bewijzen sneller te zijn. Wanneer Wilee een opdracht krijgt die hij op tijd moet afleveren (Premium Rush) weet hij nog niet dat het pakketje anders is dan alle anderen. Er is een man, gespeeld door Michael Shannon, die het pakketje wil hebben en er alles voor over heeft om het in handen te krijgen. Het resulteert in diverse achtervolgingen en gespannen situaties.

Review of the movie Premium Rush

Als film is dit er eentje die je kijkt als je iets vermakelijks wil zien en dat je over een aantal weken al vergeten zal hebben. Het is een leuke film met mooie visuele effecten. Ik was groot fan van de “biker vision” die Wilee heeft, waarin je ziet hoe hij bepaalt welke route hij moet nemen. De tijd wordt vertraagd en hij ziet alle opties en uiteindelijke resultaten. Qua verhaal zal het je nergens echt verbzane, maar door de optredens van Levitt en Shannon bleef ik kijken. Geen film die je meteen moet gaan zien, maar vermakelijk als je naar zo’n soort film op zoek bent.

2 reacties op “Premium Rush (2012)

  1. vond het een amusante adrenalinerit, zonder Michael Bay autocrashes maar met flitsende fietsstunts. had ik in jaren niet meer gezien (ben zelf wielrenner geweest, misschien extra reden waarom film me aansprak).

Leave a Reply

Your email address will not be published.