The Perks of Being a Wallflower (2012)

review

Eén van de moeilijkste periodes in iemands leven is wanneer je op zoek moet gaan naar je eigen identiteit in je tienerjaren. Het is niet makkelijk om naar een nieuwe school te gaan, weer nieuwe vrienden te maken en een veilige groep om je heen opbouwen waarmee je leuke dingen kan. Het is een periode waarin je op zoek gaat naar een groep waar je je op je gemak in voelt en deel van kunt uitmaken.

Charlie (Logan Lerman) is een jongen die erg veel moeite heeft om z’n plek te vinden. Hij had op z’n vorige school erg veel problemen door iets wat in het verleden gebeurde en waarvoor hij bij een psychiater loopt. Een nieuwe school betekent een verse start, maar het is moeilijk er achter te komen wie je kunt vertrouwen. Hij raakt uiteindelijk bevriend met Patrick (Ezra Miller, die laat zien heel wat in huis te hebben als je deze rol vergelijkt met die in We Need to Talk About Kevin) en zijn vrienden, waaronder Sam (Emma Watson). Ht duurt niet lang voordat hij in een vriendgroep wordt opgenomen waarin hij er achterkomt dat hij niet de enige persoon is met problemen.

Velen zullen deze film zien als de eerste kans voor Emma Watson om zich buiten de Harry Potter reeks te bewijzen als actrice. Zelf heb ik haar niet meer zien acteren sinds de eerste paar Potter films, maar ben van mening dat ze hier laat zien dat ze kan acteren. Ze is echter niet de enige die goede acteerprestaties levert, de rest van de cast is ook goed. De film deed me sterk denken aan The Breakfast Club.

The Perks of Being a Wallflower was een film waar ik eigenlijk geen verwachtingen over had, maar die me positief wist te verrassen. Het biedt de perfecte mix van komedie en drama zonder ergens onrealistisch over te komen. Dit zou een verhaal over een echte vriendengroep kunnen zijn die hun eerste ontdekkingen doen op het gebied van liefde, onzekerheden, de donkere kanten van het leven en vriendschappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.