Sound of My Voice (2011)

Dit is een film die net zo mysterieus is als de titel. Je zou het een film kunnen noemen die gaat over tijdreizen of betitelen als een sciene fiction film, maar naar mijn mening zou dat onjuist zijn. Je kan de film qua concept het beste vergelijken met Another Earth. Het neemt een science fiction element als de achtergrond waartegen een zeer persoonlijk verhaal wordt verteld.

De film gaat over een stel (gespeeld door Christopher Denham en Nicole Vicius) die en documnetaire maken over cultgroepen. Ze zijn er in geslaagd om er eentje te worden opgenomen. Ze ervaren wat er zich binnen de groep afspeelt, die geleid wordt door een vrouw (Brit Marling (die ook in Another Earth de hoofdrol speelde)) die beweert uit de toekomst te komen. Het stel wil bewijzen dat dit niet het geval is, maar door deel te nemen aan verschillende sessies is het maar de vraag of ze daarop kunnen blijven focussen of dat ze zichzelf zullen verliezen door de verschillende rituelen.

De mysterieuze vibe van de film is lekker en net als het stel vraag je je af wat nu precies waar is. Het is ook zo’n film waarover je nog lang zal napraten en iedereen een andere theorie heeft. Ben je op zoek naar een film die niet veel actie bevat, maar wel veel mysterie, drama en een snufje science fiction, dan zal je waarschijnlijk wel van deze film kunnen genieten.

Score: 7
Mocht je na de recensie nog niet zeker weten of de film wel iets voor je is, dan kan je op de officiële site de eerste 12 minuten bekijken:
http://www.soundofmyvoicemovie.com/index2.html

Eén reactie op “Sound of My Voice (2011)

  1. Pingback: The East (2013) | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.