De vele gezichten van… Tom Cruise

De ster van deze week is acteur Tom Cruise. Wat je ook denkt van hem als persoon als hij niet voor de camera’s staat, je zal niet kunnen ontkenne dat hij een erg succesvol acteur is die in vele succesfilms geacteerd heeft. Hij werd geboren in 1962 in Syracuse, New York en hij verhuisde een tijdje met z’n familie naar Canada toe, waar hij naar school ging. Toen hij op de Henry Munro Middle School zat kwam hij in aanraking met toneel en verscheen in diverse stukken. Hij dacht er een tijdje aan om een priester te worden, maar ging uiteindelijk verder met acteren. In 1981 verscheen hij in z’n eerste film, Taps en hij had in 1983 de hoofdrol in Risky Business. Het was zijn doorbraak en sindsdien is zijn ster snel gerezen. Hij is één van de best betaalde acteurs in het vak en staat bekend om het zelf doen van z’n stunts, zoals hij ook in de laatste Mission Impossible film deed.

Overzicht van de rollen van acteur Tom Cruise

Klik om te vergroten

Nu speelt Tom Cruise meestal zichzelf, maar er zijn er een aantal die opvallen. Persoonlijke favorieten zijn zijn rol in Magnolia en in Tropic THunder.

Wat is jouw favoriete Tom Cruise rol?

En natuurlijk kan je bij Tom Cruise niet vergeten aandacht te besteden aan al het geren dat hij in z’n films doet:

Gerelateerde artikelen:

Eén reactie op “De vele gezichten van… Tom Cruise

  1. Pingback: Recensie: Mission Impossible: Rogue Nation (2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published.