Tony 10 (2012)

review, movie, tony ten

Wanneer ouders scheiden is dat iets wat een groot effect heeft op de kinderen in het gezin. Het is iets wat maar moeilijk te begrijpen is en iets waar ze nog jaren later mee bezig zijn. Tony 10 draait ook om dit onderwerp. Het draait in deze film om Tony (die bijna 10 is) en die denkt dat z’n vader vreemd gaat met de koningin.

Z’n vader is de eigenaar van een succesvol kraanbedrijf en wordt gevraagd om minister te worden. Dit betekent dat hij erg weinig thuis is en naarmate de tijd vordert merkt Tony dat z’n ouders steeds vaker ruzie hebben. Als hij er achter komt dat z’n vader op iemand anders verliefd is probeert hij alles om er voor te zorgen dat het weer goed komt.

Regisseur Mischa Kamp slaagt er in om dit verhaal op een boeiende wijze te vertellen zodat ook kinderen meeleven. Het feit dat Tony stiekem het paleis van de koningin kan binnenkomen geeft het verhaal, wat eigenlijk een familiedrama is, een magisch gevoel. Kinderen zullen net zoals Tony hope dat het weer goed komt tussen z’n ouders. Maar de film laat ook zien wat de leuke kanten zijn van een scheiding (zoals een meisje uit z’n klas die hem vertelt dat je meer op vakantie gaat en twee huizen hebt). Het is in dat opzicht de perfecte film om met kinderen in gesprek te komen over het onderwerp. Zelf vond ik de film iets te simpel, maar ik hoor niet bij de doelgroep van de film.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.