De vele gezichten van… Edward Norton

An overview of the roles of Edward Norton

Het is weer vrijdag en dat betekent weer een nieuwe “Vele gezichten van…”. Deze week is de keuze gevallen op Edward Norton. Hij werd geboren in 1969 in Columbia, Maryland. Z’n vader was een advocaat en z’n moeder lerares Engels. Hij studeerde bij de Yale universiteit en acteerde daar in toneelstukken. Hij studeerde in 1991 af (Bachelor of Arts in History) en werkte in Japan voor het bedrijf van z’n opa. Z’n carrière begon in het theater van New York. Only in America (1994) was de eerste film waarin hij verscheen, maar z’n grote bekendheid had hij te danken aan zijn rol in Primal Fear (1996) waar hij samen met Richard Gere in speelde. Hij is sindsdien in 28 films te zien geweest.

The Many Faces of

Klik om te vergroten

M’n favoriete rol is die in 25th Hour, maar hij was ook indrukwekkend in American History X.

Wat is jouw favoriete Edward Norton rol?

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published.