Interview (2007)

Steve Buscemi movie

Sienna Miller en Steve Buscemi spelen de hoofdrollen in deze remake van de de Nederlandse versie met dezelfde naam. Het origineel werd geregisseerd door Theo van Gogh en heb ik nooit gezien. Ik ben een groot fan van Buscemi en ik was erg benieuwd naar deze film, die hij ook geregisseerd heeft.

Interview gaat over een journalist die gespecialiseerd is in politiek, Pierre Peders (Buscemi). Hij krijgt als opdracht om Katya te interviewen, een mooi blindine die constant door fotografen wordt gevolgd en altijd in de roddelbladen staat. Pierre is niet geïnteresseerd om een flutartikel te schrijven over haar nieuwste film en wanneer de twee ontmoeten wordt dat al snel duidelijk en het klikt niet tussen de twee. Het duurt dan ook niet lang voordat de twee hun eigen kant op gaan maar ze komen elkaar kort daarna weer tegen en doen nog een interview. Het is een interview dat ze niet snel zullen vergeten aangezien ze beiden geen blad voor de mond nemen en regelmatig ruzie maken. Hun gesprek voelt bijna aan als een schaakspel aangezien ze beiden dingen over zichzelf vertellen zonder dat ze laten weten of het echt waar is.

Het is een low-budget film die zich slechts op een aantal lokaties afspeelt. De gesprekken zijn echter zo interessant dat dit niet boeit. Het is duidelijk dat Van Gogh de dialogen geschreven heeft. Ze zijn zeer agressief en als kijker vraag je je af wat er gaat gebeuren. De film heeft een aantal momenten waar het refereert aan het origineel. Zo is er een foto te zien van Van Gogh en Katja Schuurman en verschijnt Schuurman zelf heel kort in de film. Als je kan genieten van scherpe dialogen dan is het een film die je niet mag missen.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.