De vele gezichten van… Johnny Depp

Overview of the roles of Johnny Depp

Het is een tijdje geleden, maar het is weer tijd voor een nieuw deel in de “Vele gezichten van…” serie, deze keer met één van de best betaalde acteurs in de wereld, Johnny Depp. Hij werd in 1963 geboren en verhuisde veel op jonge leeftijd. Omdat er problemen in de familie waren was zijn manier om er mee om te gaan zichzelf pijn te doen. Het resulteerde in vele littekens op z’n lichaam. In z’n tienerjaren speelde hij gitaar in diverse bandjes en stopte met school om een muziekcarrière te starten. Hij trouwde in 1983 en z’n vrouw, een visagist, introduceerde hem aan Nicolas Cage die hem vertelde dat hij acteren zou moeten proberen. Het huwelijk liet niet lang stand. Hij scheidde in 1987 toen hij wereldwijd bekenheid kreeg door z’n rol in 21 Jump Street en hij het idool was van vele meisjes. Omdat hij zich niet op z’n gemak voelde als idool besloot hij alleen films te doen waarin hij geïnteresseerd was. Hij verscheen in verscheidene films die anders waren en bouwde een lange werkrelatie op met regisseur Tim Burton.

Klik om te vergroten

Hij heeft een groot aantal mooie rollen gespeeld, maar m’n favoriet is toch wel die van Raoul Duke in Fear and Loathing in Las Vegas.

Wat is jouw favoriete Johnny Depp rol?

Gerelateerde artikelen:

5 reacties op “De vele gezichten van… Johnny Depp

  1. Pingback: The Lone Ranger (2013) | Filmkijker

  2. Pingback: De Filmkijker geeft antwoord - Deel 3 - De Filmkijker

  3. Pingback: Recensie: Black Mass (2015) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.