The Visitor (2007)

review

Na m’n recensie van Sound of Noise gisteren keek ik toevallig nog een film die een sterke link heeft met muziek. Deze film is echter niet zo licht en de muziek maakt maar een klein deel uit van het verhaal.

Walter (Richard Jenkins) is een leraar, die wanhopig probeert om piano te leren spelen. Hij heeft al verschillende leraren gehad, maar het is niet makkelijk voor hem. Eén van z’n leraren vertelt hem dat hij er waarschijnlijk geen talent voor heeft. Hij is bezig met het schrijven van een economieboek en geeft af en toe les. Wanneer één van z’n collega’s niet naar een conferentie kan in New York staat hij niet te springen om te gaan. Hij heeft in New York al jaren een apartement waar hij nooit komt, maar is geschokt als hij er plotseling een jong stel tegenkomt. Ze dreigen de politie te bellen, maar als hij probeert uit te leggen dat het zijn apartement is besluiten ze om hun tassen te pakken en te vertrekken. Hij voelt aan dat de twee mogelijk wat problemen hebben en biedt ze aan om toch nog te blijven.
Hij begint Tarek (Haaz Sleiman), die uit Syrië komt en geld verdient door drums te spelen en Zainab (Danai Gurira) uit Senegal beter te kennen. Wanneer het stel in problemen komt kan hij niet inactief blijven en biedt hij aan om te helpen.

Dit is een film met een erg sterke cast. Jenkins schittert in de hoofdrol en zet een complex karakter neer. Hij laat zien dat z’n karakter met veel problemen zit, zonder er over te spreken. Wanneer je van complexe karakters houdt, een emotioneel verhaal en een film die laat zien wat passie en medeleven is dat is The Visitor een aanrader.

Score: 9

Eén reactie op “The Visitor (2007)

  1. Pingback: The Station Agent (2003) | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.