Doubt (2008)

review

Ook al is Meryl Streep een goede actrice, ik ben geen grote fan van haar. Dat betekent dat ik regelmatig films niet kijk omdat ze er in speelt en daarmee loop ik het risico dat ik een goede film niet zie. Doubt had ik dus nooit gezien en was het eigenlijk ook niet van plan totdat ik las dat Viola Davis fantastisch was in deze film. Toen ik ook nog las dat Philip Seymour Hoffman er in speelde moest ik de film toch kijken, ondanks Meryl Streep.

De film speelt zich af in 1964 in een katolieke school die met harde hand geleid wordt door zuster Aloysius Beauvier (Meryl Streep). Alle kinderen zijn bang voor haar en zijn bang om naar haar kantoor te moeten als ze iets hebben uitgehaald.
Eén van de leraressen op de school is zuster James (Amy Adams) die erg onschuldig is en gelooft in het goede van iedereen. Wanneer ze ziet dat priester Brendan Flynn iets verdacht doet en één van de kinderen zich raar gedraagt twijfelt ze over wat er zich precies heeft afgespeeld.

Met alle schandalen over de kerk is het een onderwerp dat erg relevant blijft en deze film laat duidelijk zien waarom dit soort zaken soms niet boven water komen. Het is moeilijk iets te bewijzen en de twijfel die anderen hebben om iemand aan te vallen kan extreme gevolgen hebben als ze het mis hebben.

Het acteerwerk in deze film is uitmuntend, echt elke acteur geeft het beste van zichzelf en het resultaat is een film die de moeite waard is. Het is een complexe film waar je nog na de credits over zult nadenken.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.