The Avengers (2012)

review

Eén van de grootste films dit jaar en ik ben misschien een beetje laat met de recensie er van. Het is al een aantal weken geleden dat ik ‘m gezien heb, maar ben er niet aan toegekomen om m’n gedachten er over neer te zetten. Wat vond ik van The Avengers?

Dit is de film waar alle vorige Marvel films naar op bouwden. Ik heb ze allemaal gezien (Iron Man, Hulk, Thor, en Captain America). Ik was dus bekend met alle karakters (al is dat niet nodig als je alleen deze film wilt zien, alhoewel je dan wel wat achtergrond zal missen) en was klaar om te ervaren wat het resultaat was van de samenbundeling van krachten. Het verhaal draait om Loki (die net zoals Thor een god is) die de wereld wil regeren en het is aan The Avengers om te proberen dit te voorkomen.

Na een grootse openiningsscène met veel actie is het tijd om de verschillende superhelden bij elkaar te brengen om een gezamenlijke vijand te verslaan. Iron Man, The Hulk, Captain America, Thor, Black Widow en Hawkeye moeten samen komen en met elkaar kunnen werken. Het is vooral het middelste gedeelte waar dit gebeurt. Dit speelt zich af op een grote helikopter boot. Dit gedeelte van de film bestaat uit veel gepraat met hier en daar wat grappen. maar dit duurde naar mijn gevoel iets te lang. Je bent lang op één locatie waarin er weinig actie is. Ik begrijp dat het belangrijk is om te laten zien hoe het team zich vormt terwijl de grote egos een beetje ruzie maken, maar ik zat op meer actie te wachten. Dat weet The Avengers gelukkig in het laatste deel van de film perfect te geven. Het laat zien hoe je actie in beeld moet brengen. Alhoewel er erg veel gebeurt weet regisseur Joss Whedon het allemaal heel erg duidelijk te maken wat er gebeurt. Er is geen moment dat je je afvraagt wie nu met wie aan het vechten is, ondanks het grote aantal karakters.

Whedon weet ook elk karakter genoeg schermtijd te geven zodat ze allemaal een kans hebben om te stralen. Mijn persoonlijke favorieten waren Iron Man, die gelukkig weer de snel pratende biljonair uit de eerste film was en de Hulk, die de beste komedie voor z’n rekening nam.

The Avengers is de beste blockbuster die op het moment uit is en zeker eentje die je niet mag missen, zelfs als je niet echt van superhelden houdt. Het biedt veel actie en komedie waardoor je alles om je heen even vergeten en waardoor je er na nog graag even een shoarma gaat eten.

Score: 8

2 reacties op “The Avengers (2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published.