Like Water (2011)

Like Water MMA documentary review

Zoals ik een tijd geleden al een keer in m’n recensie van Warrior zei, ben ik geen fan van UFC omdat ik de sport te hard vind. Ook al zijn de vechters goed getrained, het ziet er te veel uit als een straatgevecht. Anderson Silva is één van die vechters. Hij komt uit Brazilië en heeft een indrukwekkende carrière gemaakt in de MMA omdat hij z’n gevechten zeer snel wint en bijna onverslaanbaar lijkt. Toen deze documentaire gefilmd werd wist hij z’n wereldtitel 6 keer succesvol te verdedigen. Daarbij was z’n laatste overwinning controversieel omdat hij steeds wegliep van het gevecht. De president van de UFC weigerde om persoonlijk de riem om te doen en vroeg de manager van Silva dat te doen. Met veel fans van de sport die tegen hem zijn vanwege dat laaste gevecht en een nieuwe uitdager (Chael Sonnen) moet hij laten zien waarom hij de beste is.

Aangezien dit een documentaire is over Anderson Silva was m’n verwachting dat ik meer over hem zou leren. Daar slaagt de film maar gedeeltelijk in. We zien hem thuis in Brazilië met zijn vrouw en kinderen en horen we hem vertellen dat hij er niet van houdt om maanden weg van ze te zijn om in het buitenland te trainen voor gevechten. De rest van de documentaire laat zien hoe hij zich voorbereid op het gevecht met Chael Sonnen. Sonnen zou perfect zijn als slechterik in een film aangezien hij constant negatieve dingen over zijn tegenstander zegt en geen respect voor hem lijkt te hem. Silva zelf is erg gefocust en lijkt niet in publiciteit geïnteresseerd te zijn. Hij reageert niet op Sonnen en zelfs bij interviews beantwoord hij geen vragen die hij “niet slim” vindt.

Alhoewel Anderson Silva een goede vechter is, gaat de film te weinig in op zijn verleden. Het bestaat uit erg veel beelden van zijn training. Het gevecht zelf wordt goed in beeld gebracht (als je goed kijkt zie je dat hij Steven Segal in z’n hoek heeft staan). Het is een hard gevecht waarbij je adrenaline zeker zal rondpompen, vooral als het gevecht niet gaat zoals je verwacht.
Als je een grote fan bent van UFC dan zal je er waarschijnlijk wel van genieten, maar ander kan je ‘m beter overslaan.

Score: 6

Trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.