Theater: Who’s afraid of Woody Allen?

Impressie van persvoorstelling Who's Afraid of Woody Allen?

Janna Fassaert, Jolanda van den Berg en Sytske van der Ster

Met Midnight in Paris wist Woody Allen zich weer helemaal in het spotlicht te zetten. De film was geliefd bij recensenten en verdiende zelfs een Oscar voor de best geschreven film. Woody Allen is nu dus hot en het is dan ook het perfecte moment om een voorstelling, gebaseerd op zijn werk, op de planken te zetten. Met zijn 47ste film in postproductie is er dan ook genoeg materiaal om daar een stuk op te baseren.

Alhoewel de repetities nog gaande zijn, kreeg ik tijdens de persvoorstelling al een kijkje in de keuken bij “Who’s Afraid of Woody Allen?”, dat woensdag 21 maart in première gaat bij M-Lab. Weet deze muziektheatervoorstelling de geest van Allen te vangen?

Het stuk is gebaseerd op de films Hannah and Her Sisters, Interiors, Manhattan en Radio Days en tijdens het voorproefje dat ik te zien kreeg, door regisseur Erik van ‘t Wout een “trailer van 15 minuten” genoemd, was die invloed duidelijk.
Het verhaal lijkt voornamelijk dat van Hannah and Her Sisters te volgen, waarbij de zussen, hier gespeeld worden door Jolanda van den Berg, Janna Fassaert en Sytske van der Ster, allemaal hun eigen problemen hebben of dat nu met hun relatie is of het succesvol opzetten van iets nieuws.

Recensie Who's Afraid of Woody Allen

van links naar rechts: Hubert-Jan Hubeek, Theo Nijland, Janna Fassaert, Jolanda van den Berg, Erik van 't Wout, Rein Hofman, Sytske van der Ster, Ad Knippels en Marc-Peter van Dijk

Rein Hofman verpersoonlijkt Woody Allen, en speelt een man die lijdt aan hypochondrie en wiens wereld instort als hij last krijgt van zijn gehoor. Het verhaal zit vol drama en humor en de acteurs weten het stuk leven in te blazen waardoor je als kijker volop geniet, zelfs als je met kennis van de films al een idee hebt waar het heen gaat. Door de ondersteunende jazzy muziek (op piano en klarinet) en de verschillende liedjes is dit een gevarieerde hommage aan het werk van Woody Allen.
Het voorproefje dat ik voorgeschoteld kreeg smaakte naar meer en ik kijk dan ook uit naar het hoofdgerecht, de volledige voorstelling.

Who’s afraid of Woody Allen? is exclusief te zien in Theater M-Lab op woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 (matinee) en maandag 26 maart 2012.

Meer informatie is hier te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.