Another Earth (2011)


Is het leven op deze kleine zandkorrel op het strand dat het universum heet uniek? Het is een vraag die de mens al lang bezig houdt. UFO’s worden gezien en projecten zoals SETI proberen de vraag te beantwoorden. In deze film verschijnt er nog een aarde en mensen willen er meer over weten. Eén van hen is Rhoda Williams (Brit Marling), een jonge studente die naar de hemel aan het kijken is als ze het nieuws op de radio hoort en daardoor een groot ongeluk veroorzaakt waarbij ze haar eigen leven en dat van anderen verandert.

Voor degenen die een science fiction film verwachten kan ik meteen zeggen dat dat niet het geval is. De andere aarde is er, maar maakt maar een klein gedeelte uit van het verhaal, net zoals bij Melancholia. Deze film is niet zo donker, maar gaat ook over persoonlijke problemen en de manier waarop mensen er mee omgaan. Rhoda was een student met potentie, maar heeft nu een baan als schoonmaker in een school. Ze wil degene die ze pijn heeft gedaan graag zien, maar is bang om dat te doen. Wanneer ze over een wedstrijd hoort naar de andere aarde biedt het haar een kans om te ontsnappen aan al haar problemen en tegelijkertijd om haar angsten te overwinnen.

Another Earth review

Another Earth is met een klein budget gemaakt (slechts $200.000), maar net zo als met films als Bellflower of Monsters zie je dat er niet aan af. Dit is a drama dat werkt door het goede acteerwerk van zowel Brit Marling als William Mapother (de meesten zullen hem waarschijnlijk van Lost kennen). De verschijning van de andere aarde is overtuigend gedaan en het lijkt net zo normaal als de maan te zijn. Zou graag een vervolg willen zien die in zou gaan op een aantal vragen die deze film niet beantwoord over leven op een andere planeet.

Score: 8

3 reacties op “Another Earth (2011)

  1. Pingback: Sound of My Voice (2011) « Filmkijker

  2. Pingback: The East (2013) | Filmkijker

  3. Pingback: The OA – Serie recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.