Mission Impossible: Ghost Protocol (2011)

Mission Impossible Ghost Protocol review

Onmogelijk is niets voor Ethan Hunt (Tom Cruise) aangezien hij in staat is om missies aan te nemen die onmogelijk lijken om ze vervolgens telkens succesvol te voltooien. De vorige drie spionnen films in de serie hadden veel memorabele actie scènes. Weet dit vierde deel net zo te entertainen?

Mission Impossible Ghost Protocol

Een samenvatting van het verhaal is niet nodig, want dat is niet de reden waarom je naar Mission Impossible films kijkt toch? Natuurlijk moet het weten te boeien zodat je wel bij de les blijft, maar dat is hier geen probleem. De film geeft genoeg achtergrond over de verschillende karakters om te begrijpen wat ze motiveert. Alle leden van Ethan Hunts team hebben hun eigen motivatie. Voor een groot gedeelte van de film is het onduidelijk wie William Brandt (Jeremy Renner) is en Jane Carter (Paula Patton) is ook een nieuw gezicht, maar een fantastische spion (en niet alleen maar door haar looks) en Benji Dunn (Simon Pegg) is nu ook een ware spion geworden.

Persoonlijk verwacht ik van deze serie scènes die je adem wegnemen waarbij de spionnen iets of iemand van een bepaalde plek moeten nemen en veel coole dingen moeten doen om dat gedaan te krijgen. Je herinnert je vast nog dat Ethan hunt vlak boven de grond hing of boven op een hogesnelheidstrain in de eerste, iets met motoren in de tweede (ik moet toegeven dat ik me verder niets meer van die film herinner) en dat hij van een gebouw sprong en over een brug rende in de derde. Stuk voor stuk hoogtepunt. Dit nieuwe deel heeft deze momenten ook en stelt niet teleur. Natuurlijk heeft iedereen inmiddels de screenshots gezien waarbij Cruise aan de buitenkant van de Burj Khalifa hangt, maar ik vind het fantastich dat Cruise in Ghost Protocol nog steeds z’n eigen stunts doet. Maar de film biedt meer boeiende actie op andere plekken in de wereld zoals Rusland en India.

Mission Impossible Ghost Protocol

Dit was een film die ik zat te kijken met een grote glimlach op m’n gezicht. Het biedt bijna nonstop actie en spanning, met een sausje humor geserveerd door Simon Pegg. De “bad guy” is misschien teleurstellend (Michael Nyqvist is eigenlijk te weinig in beeld om echt dreigend over te komen), maar dat maakt in dit geval niet echt uit. De nieuww Mission Impossible heeft meer spionnen, coole gadgets, auto’s en prachtige locaties die samengebracht worden door boeiende actie. En soms is dat genoeg om me blij te maken.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.