De vele gezichten van… Forest Whitaker

Deze week is Forest Whitaker de ster van “De vele gezichten van…” Hij groeide op in in South Central Los Angeles en studeerde met een beurs voor American football. Omdat hij letsel aan z’n rug had moest hij iets anders gaan studeren en besloot hij muziek (stem) te doen en reisde hij door Groot Brittanië met de Cal Poly Chamber Singers in 1980. Hij studeerde opera als tenor en studeerde af en wist dat ook te doen voor drama in 1982. Zijn eerste rol was in de tienerkomedie Fast Times at Ridgemont High en verscheen in films als The Color of Money, Platoon and Good Morning, Vietnam. In Bird, een film die door Clint Eastwood geregisseerd werd, de rol van muzikant Charlie Parker. Hij won een Oscar voor zijn rol als dictator Idi Amin in The Last King of Scotland.

Click to enlarge

Als je naar z’n carriere kijkt heeft hij in veel films gespeeld. Het is moeilijk om één rol te kiezen, maar hij was fantastisch in Ghost Dog, The Last King of Scotland en Catch .44.

Wat is jouw favoriete Forest Whitaker rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.