Point Blank (2010)

À bout portant

Ik hou er van om zo min mogelijk van een film te weten voordat ik ‘m kijk. Dat is niet altijd makkelijk (vooral als je Twitter een beetje volgt), maar in het algemeen lukt het me meestal wel verrast te worden door een film. Point Blank is een Franse film die me aangeraden werd en waar ik nog nooit van gehoord had. In dit geval was dat fantastisch, want ik was niet voorbereid op de achtbaanrit die deze film voorschotelt. Als je helemaal niets over deze film wil weten dan raad ik je aan te stoppen met lezen en ‘m gewoon te gaan kijken (het is een goede film)

À bout portant

Samuel Pierret (Gilles Lellouche) werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis. Wanneer er echter een man (Roschdy Zem) binnen wordt gebracht raakt hij betrokken in iets waarop hij niet is voorbereid. Zijn vrouw wordt gekidnapt en hij wordt gedwongen de man uit het ziekenhuis te krijgen. Als hij dat niet doet dan wordt z’n vrouw vermoord. Het resulteert in een film die geen moment gas terug neemt en je op adem laat komen aangezien de man die hij uit het ziekenhuis moet zien te krijgen een crimineel is die achterna wordt gezeten door verschillende andere groepen. Samuel wordt door zijn betrokkenheid ook opgejaagd.

À bout portant

Gilles Lellouche is zeer goed als “vis uit het water” karakter die doet wat jij en ik waarschijnlijk ook zouden doen in zo’n situatie. De film is een beetje te vergelijken met zoiets als Die Hard, waarin een persoon in een situatie terecht komt die hij niet verwachtte en zich er vervolgens uit moet vechten. Deze film speelt zich niet af in één locatie, maar het idee achter de film is vergelijkbaar. Als je van actiefilms houdt dan kan je deze zonder na te denken aanschaffen en weet ik zeker dat je zult genieten. Point Blank heeft achtervolgingen te voet, veel gevechten en een interessant verhaal met veel spanning.

Score: 8

Trailer:

3 reacties op “Point Blank (2010)

  1. I enjoyed this,some nice twist and turns to it.Felt a bit flat by the end but definitely recommend people check it out

  2. Pingback: Top 10 Actiefilms | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.