30 Minutes or Less (2011)

Regisseur Ruben Fleischer heeft met Zombieland laten zien dat hij goede films kan maken. De film was grappig, soms een beetje vies, maar wel zeer vermakelijk. Met 30 Minutes or Less werkt Fleischer opnieuw samen met Jesse Eisenberg. Deze film heeft geen zombies, maar weet het hetzelfde nivo van Zombieland te bereiken?

30 Minutes or Less

Het verhaal van deze komedie is niet al te ingewikkeld. Nick (Jesse Eisenberg) is een pizza bezorger die z’n pizza’s, zoals je waarschijnlijk kan raden, binnen 30 minuten moet zien af te leveren. Hij deelt z’n huis met Chet (Aziz Ansari) en ziet regelmatig Chet’s zus, zonder dat Chet dat zelf weet. Dwayne (Danny McBride) en Travis (Nick Swardson) zijn twee mislukkelingen die hun dag doorbrengen met het opblazen van allerlei dingen. De vader van Dwayne is rijk (door de loterij te winnen) en Dwayne wil niet langer wachten tot z’n vader in z’n kist. Samen met Travis verzinnen ze het fantastische plan om aan geld te komen om vervolgens een huurmoordenaar te betalen om z’n vader om te brengen. Om aan het geld te komen besluiten ze om Nick een bomvest om te doen en hem te dwingen een bank te beroven.

Het is interessante setup voor een komedie en er zijn hier en daar wat grappige momenten, maar het totaal voelde te steriel aan. De wereld waarin de film plaats vindt ziet er dood uit en voelt aan als een set. Er gebeurt gewoon te weinig op de straat om het overtuigend te maken. Het is iets wat misschien werkte in Zombieland, maar hier voelde het vreemd. Er was ook totaal geen chemie tussen Ansari en Eisenberg. Hun karakters zouden elkaar al jaren moeten kennen, maar overtuigend is het niet. Het gros van de komedie kwam van McBride en Swardson.

30 Minutes or Less

30 Minutes or Less brengt helaas onvoldoende grappige dingen, iets wat natuurlijk het belangrijkste is bij een komedie. Als je Zombieland nog niet gezien hebt, dan kun je die beter kijken.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.