Captain America: The First Avenger (2011)

Captain America: The First Avenger (2011)

Zoals ik wel eens eerder heb gemeld ben ik geen grote fan van films die gebaseerd zijn op comics. Ik kijk ze vaak wel, maar heb nooit het gevoel dat ik iets heb gemist als ik ze pas maanden later zie. Captain America is een karakter die ik niet kende voordat ik deze film zag. Wist deze film me te verbazen of is dit gewoon een film die gemaakt moest worden voordat de grote Avengers film uitgebracht wordt?

Captain America: The First Avenger (2011)

Steve Rogers (Chris Evans) heeft als grote droom om voor z’n land te vechten in het leger. Hij heeft echter een groot probleem aangezien hij bijzonder mager en zwak is. Hij probeert zich diverse keren in te schrijven, maar steeds weer wordt hij afgekeurd. Ondanks z’n fysieke gesteldheid zit z’n hart wel op de goede plaats en weet hij duidelijk wat goed en fout is en is bereid om daar voor te vechten, zelfs als dat betekent dat hij in elkaar geslagen wordt. Een onbekende man ziet hem en geeft hem de kans om mee te doen met een geheim militair experiment, waarvan uiteindelijk het resultaat is dat hij het lichaam van een bodybuilder krijgt en verandert in Captain America. Hij wordt initieel ingezet om geld voor de troepen in te zamelen, maar uiteindelijk wordt dat toch meer.

Natuurlijk heeft elke superheldenfilm een slechterik nodig en hier is het Red Skull (Hugo Weaving). Alhoewel hij een nazi is lijkt het er op dat hij z’n eigen land bestuurt en dat hij geheel los staat van het Duitse leger. Hij heeft een kracht gevonden waarmee hij iedereen letterlijk in stof kan veranderen en het is de taak van Captain America om tegen hem te vechten.

Captain America: The First Avenger (2011)

Het ziet er prima uit, maar het bevat niet de zaken die het een goede film maakt. Er zit een liefdesverhaal in, maar deze lijkt onvoldoende uitgediept en op geen enkel moment had ik het gevoel dat de karakters echt iets voor elkaar voelden en met elkaar meeleefden. Wat me ook verbaasde was dat er eigenlijk bijzonder weinig actie scènes waren die de moeite waard waren. De film bevat ook een montage van actiescènes. Waarom worden die niet volledig getoond en zien we maar een paar seconden? Aan het einde had ik hetzelfde gevoel als ik had bij Sucker Punch. Ja, het zag er allemaal prima uit, maar de karakters konden me niet boeien en ik leefde niet met ze mee. Van alle films die een connectie hebben met de Avengers film, voelde dit aan als de zwakste.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.