De vele gezichten van… Daniel Day-Lewis

The Many Faces of Daniel Day-Lewis

Deze week is de keuze voor “De vele gezichten van…” gevallen op “method actor” Daniel Day-Lewis. Alhoewel hij in relatief weinig films gespeeld heeft (hij verscheen in slechts 4 films sinds 1997) verdiende hij wel 2 Oscars voor zijn rollen in There Will Be Blood en My Left Foot. Hij wist ook nominaties in de wacht te slepen voor Gangs of New York en In the Name of the Father. Je weet bij deze acteur dat je iets bijzonders kan verwachten wanneer hij eenmaal besloten heeft een film te doen. Het is dan ook uitkijken naar zijn interpretatie van Lincoln in de gelijknamige film, die op het moment gefilmd wordt.

De vele gezichten van Daniel Day-Lewis

Klik om te vergroten

Ik heb niet al z’n films gezien, maar als ik een favoriet moet kiezen dan is dat wel z’n rol als Bill the Butcher in Gangs of New York.

Wat is jouw favoriete Daniel Day-Lewis rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Daniel Day-Lewis

  1. Pingback: De vele gezichten van... Paul Dano - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.