Triangle (2009)

Als je Filmkijker vaker bezoekt weet je waarschijnlijk dat ik een groot fan ben van films die te maken hebben met tijdreizen en je er over laten nadenken. Films zoals Donnie Darko, Primer en Timecrimes zijn het type films waar ik geen genoeg van kan krijgen. Triangle is ook zo’n film die kan worden toegevoegd worden aan de lijst.

Het verhaal gaat over Jess (Melissa George), een alleenstaande moeder die samen met haar autistische zoon leeft. Ze besluit om er even uit te gaan en met wat vrienden een boottocht te maken. Haar zoon zet ze af bij school en gaat naar de haven. De reis gaat echter niet zoals verwacht en door omstandigheden komt ze terecht op een cruiseschip. Het schip lijkt verlaten en een mysterieuze moordenaar lijkt achter hen aan te zitten. Terwijl je deze film zit te kijken is er geen moment waarop je relaxed bent. Je bent, net als Jess, constant op je hoede omdat je geen idee hebt wat er zal gaan gebeuren. De twist aan het verhaal is dat er sprake is van een tijdslus en de manier waarop het getoond wordt is fantastisch en maakt het geloofwaardig. Het is een ingewikkeld verhaal en een film die je waarschijnlijk opnieuw wilt zien zodat je een aantal anwoorden kan vinden op vragen die je hebt.

Ik wil niet te veel over het verhaal vertellen, maar als je hebt genoten van de films in de introductie dan kan je de DVD blind kopen. Met een prima cast, veel huiveringwekkende momenten en een einde dat je niet snel zal vergeten is het een film die je niet mag missen.

Score: 8

3 reacties op “Triangle (2009)

  1. Pingback: Top 10 Tijdreisfilms - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.