Cell 211 (2009)

Het is jammer dat de meerderheid van filmkijkers voornamelijk films uit de VS kijken en dat films uit andere landen vaak geen aandacht krijg. Er worden namelijk zoveel wereldfilms gemaakt die de moeite waard zijn waarvan je eigenlijk bijna niets hoort. Gelukkig reviewde mede blogger Scott van Frontroom Cinema deze film een tijdje geleden. Aangezien hij ongeveer dezelfde smaak heeft in films keek ik erg uit naar deze Spaanse film over een gevangenis opstand.

De film introduceert Juan Oliver (Alberto Ammann), die een nieuwe baan als gevangenisbewaarder heeft gevonden. Hij heeft er zo’n zin in dat hij besluit om de dag voordat hij begint naar de gevangenis te gaan om z’n collega’s te ontmoeten en alvast het gebouw te leren kennen. Terwijl hij een rondleiding krijgt gebeurt er iets waardoor hij in een cel terecht komt terwijl er op datzelfde moment een opstand uitbreekt. Wanneer hij uit zijn cel komt is er maar één ding dat hij kan doen en dat is overleven door net te doen alsof hij een gevangene is. De opstand wordt geleid door Malamadre, voortreffelijk gespeeld door Luis Tosar, die bijna niemand vertrouwd en omdat hij niets te verliezen heeft zeer gevaarlijk is. Zal het Juan lukken om uit deze gevaarlijke situatie te ontsnappen en hoe ver moet hij gaan om te overleven?

Cell 211 was echt een heerlijke film. De gevangenen zijn allemaal gevaarlijke mannen die ruiken als je bang bent en er niet voor terug deinzen om te doen wat nodig is om hun positie en status te verdedigen. De chaos tijdens een opstand is goed in beeld gebracht. Je hebt als kijker het gevoel dat alles onvoorspelbaar is en onderhandelingen elk moment stuk kunnen lopen. De film bevat veel drama en slaagt er in om je als kijker met de hoofdpersonen mee te laten leven. Het is een film die zeker het kijken waard is!

Score: 8

5 reacties op “Cell 211 (2009)

  1. Steengoede film, respect voor de Spanjaarden. Hoop niet dat de Amerikanen hier een remake van gaan maken, deze film staat op zichzelf! Een must see!

  2. Een van de beste films die ik in mijn leven heb gezien. Verhaal is goed, goede acteurs, hoge kwaliteit, alles is gewoon geweldig goed.

  3. Pingback: Top 10 gevangenisfilms/series - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.