The Sunset Limited (2011)

Kan een toneelstuk een succesvolle basis zijn voor een film? Voorbeelden die me meteen te binnen schieten zijn Chicago, Rope en Dogville (die als toneelstuk aanvoelt alhoewel het er niet op gebaseerd is). Tommy Lee Jones (die de film ook geregisseerd heeft) en Samuel L. Jackson spelen twee mannen die anderhalf uur met elkaar praten over het bestaan en religie. Weet The Sunset Limited te boeien?

Samuel L. Jackson is White, een gelovige man die gelukkig is met het simpele leven dat hij leidt. Hij heeft Black (Tommy Lee Jones) gered, die op het punt stond om zelfmoord te plegen door voor een trein te springen. White is een atheïstische professor die alleen maar het slechte in de wereld ziet. De gehele film speelt zich af in het apartement van White, waarbij de twee mannen elkaar beter leren te kennen.

Het acteerwerk van Jackson en Jones en zoals altijd voortreffelijk en door regelmatig te verplaatsen binnen de kamer waarin ze zich bevinden voelt het geheel niet statisch aan. Het is moeilijk om een film in één locatie interessant te houden, vooral als het een huis is dat bijna helemaal leeg is. Het draait bij deze film dan voornamelijk in je eigen interesse in het onderwerp of je van deze film kan genieten. Persoonlijk konden de gesprekken tussen de twee me weinig boeien, vandaar de lage score.

Score: 5

2 reacties op “The Sunset Limited (2011)

  1. Kleine opmerking.
    Samuel L. Jackson speelt White ( de gelovige).
    Thommy Lee Jones speelt Black ( de atheïst).
    Indien dit in twijfel wordt getrokken, zie aftiteling.
    Grtz

Leave a Reply

Your email address will not be published.