De Gelukkige Huisvrouw (2010)

De komst van een baby kan voor grote veranderingen in een leven zorgen. Lea (Carice van Houten) leeft gelukkig als huisvrouw in een prachtig huis, terwijl haar man Harry (Waldemar Torenstra) de kost verdient als architect. Alhoewel Lea niet echt staat te springen om zwanger te worden komt dit er wel van en als de baby er eenmaal is stort haar wereld in. Ze ziet het jongetje als een bedreiging voor haar gelukkige leven en stort geestelijk helemaal in, tot het punt dat de baby gevaar loopt. Reden genoeg voor Harry om actie te ondernemen en er voor te zorgen dat Lea haar gedachten weer op een rijtje kan krijgen.

De film wordt compleet gedragen door Carice van Houten, die zoals vaker de show weet te stelen. Ze zet een personage neer die naar zichzelf op zoek, onberekenbaar en af en toe extreem is en doet dit overtuigend. Ondanks die worsteling voel je met haar mee en hoop je dat ze de problemen op weet te lossen ook al heb je, net zoals de andere karakters, het gevoel dat je niet zeker weet of Lea weer de oude is.

De Gelukkige Huisvrouw biedt veel drama met af en toe gitzwarte humor in de vorm van sarcasme. Omdat je weet in wat voor geestlijke staat Lea zich bevind kan je er bijna niet om lachen. Je wordt overspoelt door haar emotionele rit, die net zoals Natalie Portman in Black Swan, overtuigend is door het fantastische acteerwerk van van Houten. Genoeg reden om de film te zien.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.