13 Assasins (2010)

Wanneer het over samurai films gaat is er natuurlijk maar één film waartegen andere worden opgemeten, Kurosawa’s Seven Samurai, waarin een dorp verdedigt moeten worden en de dorpelingen samurai inhuren om ze beschermen. Het verhaal in 13 Assasins is anders: een wrede heerser, Naritsugu Matsudaira, regeert met ijzeren hand en is niet bang om mensen te verminken om een boodschap richten de rest van zijn onderdanen te sturen. Omdat hij op het punt staat in rank te klimmen, wordt er besloten dat hij moet worden vermoord en komen de samurai samen om een plan hiervoor ten uitvoer te brengen.

De film, geregisseerd door Takashi Miike (The Great Yokai War) is een remake van de gelijknamige film uit 1963. Wildgrounds heeft een interessante vergelijking tussen het origineel en de remake. Miike weet het verhaal perfect in beeld te brengen en diijnst er niet voor terug om bloed te laten zien. De opbouw is zoals deze moet zijn, een lange opbouw naar het uiteindelijke gevecht, dat tientallen minuten duurt en mooi in beeld wordt gebracht.

Misschien is het omdat ik redelijk recent Seven Samurai gezien heb, maar ik vond dat er net te weinig tijd besteed werd aan de introductie van alle karakters, waardoor de impact van de gevechten net iets minder indruk op me maakte. Wanneer je Kurosawa’s film echter niet gezien hebt zal je je hier waarschijnlijk minder aan storen en kan je rustig nog een punt bij de onderstaande score optellen.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.