The Mechanic (2011)

Net zoals The Rock is Jason Statham is een actiester waar ik graag de films van kijk. De films waarin hij speelt mogen dan misschien niet altijd meesterwerken zijn, maar zijn ijzeren blik, coole imago en zijn gevechtstechnieken zorgen er voor dat z’n film bijna altijd vermakelijk zijn. In The Mechanic speelt hij een huurmoordenaar die tot de besten in de wereld behoort. Hij leeft alleen, werkt met niemand samen en de enige persoon die hij een vriend kan noemen is zijn directe opdrachtgever.

Op een gegeven moment moet hij echter iemand opleiden (Steve McKenna gespeeld door Ben Foster) die een connectie heeft met één van zijn slachtoffers. Het is een moeilijke situatie, maar wel eentje waar hij mee om moet gaan.

Deze film biedt precies wat je van een Statham film mag verwachten, keiharde actie en dat alles in stijl. Het karakter dat Statham speelt, Arthur Bishop, woont in z’n eentje op een eilandje in een huis dat vol staat met design spullen en een mooie auto. Daarnaast plant hij elke hit op zijn slachtoffers tot in detail, zodat hij op de hoogte is van hun dagelijkse patronen. Dit moet hij ook leren aan Steve, die af en toe zaken echter op zijn eigen manier wil doen, waardoor hij zo af en toe in flinke problemen komt. Door zijn band met één van de slachtoffers van Bishop is er een bepaalde spanning tussen de twee en als actiefan weet je natuurlijk waar dit toe moet leiden.

The Mechanic heeft veel actiescènes en een lekker vlot tempo. Voor mij weer een prima actiefilm van Statham die de moeite waard is.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.