It’s Kind of a Funny Story (2010)

Craig Gilner (Keir Gilchrist) is een 16 jarige jongen die het leven niet langer ziet zitten. De druk van zijn omgeving wordt hem allemaal te veel en hij klimt op een brug om zelfmoord te plegen. Hij gaat er uiteindelijk niet mee door en besluit zich in te checken bij de psychiatrische afdeling voor volwassenen in een ziekenhuis. Als je dit zo leest vraag je je misschien af hoe dit “kind of funny” kan zijn, aangezien het om een serieus onderwerp gaat. Op de afdeling zitten echter een aantal kleurrijke persoonlijkheden die af en toe voor grappige momenten zorgen.

De marketing van de film focussed erg op het feit dat Zach Galifianakis in de film speelt, maar hij speelt een kleinere rol. Het verhaal draait echt om Craig en hoe hij door z’n persoonlijk problemen heen komt en daardoor zichzelf beter leert kennen. Dat er op de afdeling ook nog een aantrekkelijk meisje zit speelt ook nog een rol.

De film weet een balans tussen drama en humor te vinden waardoor het geheel net iets meer diepgang heeft dan een standaard komedie. Er zitten weinig momenten in waarbij je als kijker op de grond rolt van het lachen, maar de film weet wel af en toe een glimlach te genereren. De titel dekt hier de lading perfect, wat de film is kind of funny.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.