Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

Na het succes van Madagascar, waarin vier wilde dieren uit de dierentuin van New York uiteindelijk terecht komen in de echte wildernis van Madagascar, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De leeuw Alex (Ben Stiller), nijlpaard Gloria (Jada Pinkett Smith), giraffe Melman (David Schwimmer) en zebra Marty (Chris Rock) besluiten samen met de pinguins het eiland te verlaten om terug te gaan naar New York. Nu is vliegtuigen repareren niet de sterkste kant voor de pinguins en ze bereiken hun doel niet helemaal aangezien ze in Afrika neerstorten.

Ze verbazen ze zich over het grote aantal dieren dat over de savannes aan het rennen is en zien tot hun verbazing hun eigen soortgenoten voor het eerst. Dit leidt uiteindelijk tot spannende situaties voor elk van de dieren en de verhaallijnen lopen uiteindelijk mooi naar elkaar toe om te zorgen voor een entertainend geheel. Natuurlijk is King Julian (Sacha Baron Cohen) ook weer van de partij en hij zorgt samen met de pinguins voor vele grappige momenten.

Madagascar 2 biedt, net zoals deel 1 dit deed, volop vermaak voor jong en oud.

Score: 7

3 reacties op “Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

  1. Pingback: Tweets that mention Madagascar: Escape 2 Africa (2008) « Filmkijker -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.