Armored Car Robbery (1950)

Het is heerlijk om, wanneer je de titel van een film leest, meteen een idee te hebben waar die film over gaat. Armored Car Robbery kan niet veel duidelijker zijn en is een ouderwetse “heist” film, waarbij er een geldwagen overvallen wordt. Het is ook één van de eerste in dit subgenre.

Natuurlijk hoort er de planning bij, de spanning van de overval en het ontsnappen aan de politie. Deze film bevat al deze elementen en werkt ze op een prima manier uit. Dave Purvis is het brein achter de overval, hij werkt het plan tot in detail uit en is er trots op dat niemand zijn echte identiteit kent, z’n naam heeft dan ook zeer grote bekendheid binnen het boevengilde.

De kant van de politie wordt ook goed in beeld gebracht waardoor beide kanten van het verhaal verteld worden. Je voelt hoe de twee steeds dichter bij elkaar komen en het is spannend om te zien hoe het afloopt. Het is leuk te zien dat de politie, naast het prima speurwerk, in deze film al middelen heeft om personen te volgen.

Hou je van ouderwetse heist films in zwart wit, dan bevat de film genoeg spanning en actie om lekker van te kunnen genieten.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.