Boy (2010)

Het is niet vaak dat je iets over films uit Nieuw-Zeeland hoort. Natuurlijk zijn WETA en Peter Jackson de bekendste export “producten”, maar het is niet vaak dat je een film kijkt die er is opgenomen met lokale acteurs. Dit is wel het geval met Boy.
De hoofdpersoon van deze film is Boy, een jongen die gek is van Michael Jackson die net z’n album Thriller heeft uitgebracht. De film speelt zich dus af in de jaren tachtig en daar wordt goed gebruik van gemaakt, want naast Michael Jackson wordt er bijvoorbeeld ook over E.T. en andere zaken van die periode gesproken. Boy heeft een levendige fantasie en vertelt op school dan ook grootste verhalen over wat z’n vader allemaal kan en heeft gedaan. Dat z’n vader in werkelijkheid in de gevangenis zit vertelt hij niet. Hij doet er alles aan om cool te zijn voor z’n vrienden en het meisje waar hij verliefd op is.
Omdat z’n grootmoeder een tijdje niet thuis is, is het aan hem om voor de rest van z’n gezin te zorgen, waaronder zijn broertje Rocky. Rocky denkt dat hij magische krachten heeft die heel leuk in beeld worden gebracht.

Wanneer z’n vader weer verschijnt blijkt waar de kinderen hun fantasie van hebben. Z’n vader is een mislukkeling die een gang heeft gestart, maar verder weinig doet als leuke dingen doen (ook met z’n kids) en high worden en drinken.
De kinderen zijn de focus van de film en weten indruk te maken. Ze acteren stuk voor stuk voortreffelijk en weten regelmatig te zorgen voor grappige, maar ook momenten vol emotie.

Boy is een leuke film, waarbij je niet hardop zal lachen, maar wel eentje waar je zeker om zal glimlachen. Blijf na het einde zeker nog even kijken, want er zit een heel leuk dansstuk in, natuurlijk geïnspireerd op thriller, maar dan met een Nieuw Zeelandse twist.

Score: 7

Eén reactie op “Boy (2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published.