Muhammad Ali: Through the Eyes of the World (2001)

Muhammad Ali is één van de beste boksers die er ooit is geweest. Niet alleen in de ring heeft hij indruk gemaakt, maar ook buiten de ring was hij geregeld onderwerp van controverse. Denk hierbij aan zijn keuze om zich aan te sluiten bij de Nation of Islam en zijn naam van Cassius Clary naar Muhammad Ali te veranderen of zijn dienstweigering, waardoor hij een tijd niet heeft mogen boksen (en het risico nam om in de gevangenis te belanden). In deze documentaire spreken een groot aantal mensen over deze bokslegende.

De makers interviewen een breed scala aan mensen. Niet alleen boksers en journalisten komen aan het woord, maar ook acteurs zoals Billy Crystal, James Earl Jones en Rod Steiger en Billy Connolly. Daarnaast komen ook z’n ex-vrouwen en dochter aan het woord. Ze bespreken allemaal een ander aspect van Ali, zowel binnen als buiten de ring, wat resulteert in een kleurrijk beeld van een complexe man.

Wat de gevolgen zijn geweest van het boksen is natuurlijk bekend. Muhammad Ali beweegt langzaam en kan niet meer heel duidelijk praten, maar je ziet in z’n ogen dat hij nog steeds het vuur heeft wat hij in z’n jonge jaren heeft laten zien.
Deze documentaire geeft een goed en gebalanceerd overzicht van zijn leven en zijn gevechten en kan je als boksfan niet missen.

Score : 9

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Leave a Reply

Your email address will not be published.