Repo Men (2010)

Niet al te ver in de toekomst is het mogelijk om je leven te verlengen door kunstmatige organen op afbetaling te kopen. Ten minste, dat is de visie van de toekomst volgens deze film. Wanneer je echter niet langer je afbetalingen kan doen, dan krijg je te maken met de medewerkers van The Union, het bedrijf dat de organen verkoopt. Remy (Jude Law) en Jake (Forest Whitaker) zijn de deurwaarders van het bedrijf die de organen terug komen halen. Wanneer je ze ziet betekent dit eigenlijk dat je niet lang meer te leven hebt aangezien de organen ter plekke worden verwijderd.

Remy is goed in z’n werk, ook al levert dit soms wat frictie op met zijn vrouw Carol (gespeeld door Carice van Houten, die te weinig te doen krijgt om veel indruk te kunnen maken). Wanneer hij de opdracht krijgt om bij de muziek producer T-Bone (RZA) een orgaan te gaan halen gaat er wat mis en ziet hij de andere kant van het bedrijf waarvoor hij werkt en leert hij meer over het illegale circuit van organen.

De film is geen klassieker, daarvoor mist het verhaal de nodige elementen. Remy wordt initieel getoond als een koelbloedige killer. Het effect dat dit op z’n familie heeft wordt slechts in een minimaal aantal scenes getoond, waardoor dit minder impact op de kijker heeft dan beoogd. Je leeft niet genoeg met hem mee om genoeg om Remy te geven.

Repo Men is een spannende actiefilm die op plekken zeer bloederig is. Gevechten zijn goed gechoreografeerd en de special effects zorgen voor een realistisch uitziende toekomst. Het geheel biedt genoeg entertainment, maar het verhaal had met nog wat extra aandacht beter kunnen zijn.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.