Superbad (2007)

Judd Apaptow heeft de laatste jaren zijn stempel op het komedie genre gezet. Door de humor in films zoals 40 Year Old Virgin, Knocked up, Forgetting Sarah Marshall en Superbad heeft hij laten zien dat je ook met een ander soort humor, gericht op de wat oudere kijker succesvol kan zijn. Je ziet dat er meerdere films zijn die deze soort humor proberen te kopiéren en niet allemaal even succesvol. Apatow was ook betrokken bij Superbad en dat merk je duidelijk. De film volgt een aantal tieners die aan hun medestudenten beloven drank te kopen voor een feestje. Een grote kans dus om een stuk populairder op school te worden. Er is echter één probleem en dat is dat ze allemaal nog niet de leeftijd hebben om alcohol te mogen kopen.

Nu heeft één van hen echter wel een oplossing hiervoor, namelijk een vals identiteitsbewijs. Het blijkt echter dat hij als valse naam gekozen heeft voor McLovin (geen voornaam) en dat hij 25 jaar is. Ondanks de bedenkingen besluiten ze het toch te proberen, waarbij de komst van de politie de plannen hun plannen enigszins verandert. Ze beleven vervolgens alledrie verschillende dingen op weg naar het feestje die zeer komisch zijn.

De film geeft de thema’s van opgroeien, populair willen zijn, vriendschap en het versieren van meisjes op voortreffelijke en hilarische manier weer. Het taalgebruik van de tieners is grof, maar ook zeer grappig. Seth Rogen en Bill Hader zijn leuk als agenten (de scene in de drankwinkel bijvoorbeeld) en samen met “McLovin” zorgen ze voor een paar van mijn favoriete scenes.

Hou je van grove komedies en ben je niet snel geshockeerd dan raad ik Superbad zeker aan, helemaal als je van de eerder genoemde Apatow films hebt genoten.

Score: 8

2 reacties op “Superbad (2007)

  1. Pingback: Easy A (2010) « Filmkijker

  2. Pingback: Hot Rod (2007) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.