The Losers (2010)

Ik ben een groot fan van heist en actiefilms. Deze film, gebaseerd op een stripboek, valt ook binnen deze categorie en ik was dus zeer benieuwd naar het resultaat.

The Losers zijn een groep “special forces” soldaten die wraak willen nemen op hun opdrachtgever nadat een missie niet helemaal zoals gepland verloopt.
Ze zijn genoodzaakt van de aardbodem te verdwijnen (deed me een beetje aan the A-team denken) om vervolgens voorbereidingen te maken om hun opdrachtgever te vinden. Ze krijgen daarbij hulp van Aisha (gespeeld door Zoe Saldana)

De opdrachtgever, Max genaamd is een heerlijke bad guy en persoonlijk was hij m’n favoriet door de meest droge humor die ik in tijden gehoord heb.

Wat quotes van hem:

It’s like giving a handgun to a six-year-old, Wade – you don’t know how it’s gonna end, but you’re pretty sure it’s gonna make the papers.

Max: I’m saving the country, Wade – doing something for the benefit of the United States of America.
Wade: I was born in Quebec.
Max: Okay… then we’re saving *North* America.

Max: What the hell am I looking at here, Wade?
Wade: Clay and his unit.
Max: “Clay and his unit?” That sounds like a porno, Wade.

M’n favoriet is waarbij hij 3 keer iets herhaald voor z’n handlanger.

The Losers zelf zijn stuk voor stuk interessante karakters. Clay (Jeffrey Dean Morgan) is de leider van de groep, die constant voor de verkeerde vrouwen valt. Jensen (Chris Evans) die de technische man is met wat rare kledingsmaak. Idris Elba (bekend uit de serie The Wire) als Roque. Pooch (Columbus Short) die de bestuurder van de groep is en Cougar (Óscar Jaenada) die een stille maar dodelijke sniper is.

Het stel vormt een interessante groep die onderling veel grappen over elkaar maken. De acteurs geven het gevoel dat ze echt een team vormen wat al jaren missies met elkaar hebben gedaan en weten wat de sterke en zwakke punten zijn van elkaar.

De film is zoals eerder vermeld een heist/actiefilm en weet een aantal grote set pieces neer te zetten. Gecombineerd met de humor en leuke karakters is het een film waar ik van heb genoten. Het is dan ook zeker een aanrader als je van het genre houdt.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.