Why We Laugh: Black Comedians on Black Comedy (2009)

Ik ben zelf een groot fan van stand up comedians, zo ga ik graag naar bijvoorbeeld Tha Bounce komedie avonden (die dit weekend weer gehouden zullen worden) of naar een show in het theater. Ook van de Amerikaanse grote namen kijk ik graag shows en er zijn een aantal waarvan ik een aantal teksten uit m’n hoofd weet (bv. van Chris Rock, Dave Chappelle en Eddie Murphy). Why we laugh geeft inzicht in deze tak van entertainment.

De titel van deze documentaire vat het onderwerp perfect samen. In deze film wordt een overzicht gegeven van het ontstaan van black comedy vanaf het begin van de vorige eeuw tot aan Dave Chappelle. Hierbij komen (voor mij onbekend) Stepin Fetchit, Redd Foxx, Pick Gregory en Flip Wilson aan bod. Er wordt langzaam naar de zeventiger jaren en verder toegewerkt, waarna er onder andere naar Richard Pryor, Bill Cosby, Eddiie Murphy, Chris Rock, the Kings of Comedy, Whoopie Goldberg en Dave Chappelle wordt gekeken. Er wordt dus een redelijk compleet overzicht van de ontwikkeling getoond.

De documentaire is opgebouwd uit beelden van de diverse komieken, een voiceover door Angela Bassett en interviews met een zeer groot aantal komieken, mensen in congres en anderen vooraanstaanden uit de black community. Dit levert een zeer interessant, informatief en natuurlijk ook grappige documentaire op.

Score: 9

Stuur dit artikel door:

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Eén reactie op “Why We Laugh: Black Comedians on Black Comedy (2009)

  1. Pingback: I Am Comic (2010) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.