Cop out (2010)

Kevin Smith, onder andere bekend van films als Clerks 1 en 2, Zack and Miri make a porno, Dogma en zijn verscheidene “An evening with Kevin Smith” DVDs, komt nu uit met deze film. Wat bijzonder is aan deze film is dat het de eerste film van Smith is waar hij het verhaal niet zelf geschreven heeft. Moet je deze film zien of is het alleen voor de Kevin Smith fans?

De reden waarom je normaal een Kevin Smith film kijkt is dat je weet wat je kan verwachten. Rare karakters, foute grappen en een aantal acteurs die je waarschijnlijk zult zien zoals Jason Mewes en Ben Affleck. Met deze film stapt Smith hier totaal van af.
Cop out zou eigenlijk “A couple of dicks” heten. Omdat deze titel controverse op zou kunnen leveren heeft Kevin Smith, na druk van de filmmaatschappij, de naam van de film moeten veranderen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Bruce Willis en Tracy Morgan, die twee politieagenten spelen. Er is totaal geen chemie tussen Willis en Morgan zoals dat er normaal wel is in dergelijke films, denk bijvoorbeeld aan de Lethal Weapon reeks. Bruce Willis kan makkelijk vervangen worden door een andere acteur want hij speelt eigenlijk totaal geen rol van betekenis. Tracy Morgan moet voor de komische noot zorgen in deze film. Dit lukt slechts sporadisch.

De muziek in deze film lijkt ook wel voor het grootste gedeelte in de tachtiger jaren gemaakt te zijn en past totaal niet bij de film. Filmmuziek hoort in mijn optiek niet op te vallen of mogelijk een gevoel te versterken, maar hier leidt het eerder af op een zeer irritante manier. Misschien dat Smith ging voor het gevoel van die tachtiger jaren films, maar ik had het gevoel in ieder geval niet.

Het verhaal van de film is zwak. Het is dat de twee een pistool en een “badge” hebben, maar je ziet ze in de hele film bijna geen politiewerk doen. Ze zijn alleen maar bezig met hun eigen agenda.
Twee kleine verhaallijnen over de vrouw van Morgan en de dochter van Willis zijn totaal onnodig en tot het minimale uitgewerkt. De film was veel te lang (107 minuten) en de film is slecht ge-edit. Vermijd deze film dus, want het is zonde van de tijd, zelfs als je een fan van Kevin Smith bent.

Wil je een leuke komedie/actiefilm met Bruce Willis zien, dan kan je beter naar The Last Boy Scout uit 1991 kijken.

Score: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.