Some like it hot (1959)

Some like it hot komt in diverse toplijsten voor en stond bij mij ook al lang op het lijstje van films die ik graag wilde zien. Sinds the Odd Couple en Grumpy Old men ben ik groot fan van Walter Matthau en Jack Lemmon. Aangezien Lemmon in deze film een hoofdrol heeft, naast Tony Curtis en Marilyn Monroe kon ik deze film niet missen en was het een genot om te kijken.

De film begint als gansterfilm en introduceert langzaam Curtis en Lemmon die zich op een gegeven moment genoodzaakt zien om zich als vrouwen te kleden en zich aan te sluiten bij een vrouwenband. Dit leidt tot komische situaties en Lemmon is daarbij m’n favoriet. De scene met de maracas kwam ik niet bij.
Ook Marilyn Monroe heeft een klassieke scene waarin ze “I wanna be loved by you” zingt in een zeer gewaagde outfit. Ze steelt de show in elke scene waarin ze speelt. Het heeft echter veel takes gekost voordat ze goed waren, Marilyn vergat zeer snel haar teksten, waardoor ze vaak opgeschreven moesten worden. Hier merk je echter niets van.
De film is voor een komedie lang (2 uur), maar de tijd vliegt voorbij. Some like it hot is terecht een klassieker te noemen die meer dan 40 jaar later niets van z’n entertainment waarde verloren heeft.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.