Ghost busters (1984)

Wanneer je de tachtiger jaren bewust heb meegemaakt en je hoort de zinnen “I ain’t afraid of no ghost” of “Who you gonna call?” dan springt de theme music van Ghost Busters meteen in je hoofd. De film was zo populair dat er zelf een tekenfilm van is gemaakt, die ik als klein kind ook heb zitten kijken.

Het is zo lang geleden dat ik de film gezien heb dat ik me er bijna niets meer van kon herinneren. Voor degenen die de Ghost Busters niet kennen. Bill Murray speelt Dr.Peter Venkman, een wetenschapper die meer interesse in het vrouwelijk schoon heeft dan zijn werk, Dan Akroyd als Dr.Raymond Stantz die samen met Dr. Egon Spangler, gespeeld door Harold Ramis, voor de wetenschap en verschillende apparaten zorgen om spoken te kunnen vangen. Ernie Hudson is de vierde ghost buster, Winston Zeddmore, een rol die origineel geschreven was voor Eddie Murphy die de rol niet kon doen aangezien hij bezig was met het filmen van Beverly Hills Cop.

Na de film weer gekeken te hebben verbaast het me niet dat het zo’n groot succes geworden is. Het verhaal is entertaining, de grappen goed en doordat de Ghost busters in de film een hype zijn (waar heel New York achter staat) is dat ook overgeslagen naar het filmpubliek.
Ghost busters is na zo veel jaren nog niet vergeten. De film heeft in 1989 een vervolg gekregen en in 2009 kwam Ghostbusters: The Game uit waarin je zelf als Ghost buster aan de slag kunt. De stemmen in de game werden door de originele acteurs ingesproken.

Heb je zin in een leuke komedie, dan is Ghostbusters een aanrader. Er valt weinig negatiefs over de film te zeggen, het script zit goed in elkaar, de effecten zijn prima gedaan, de humor is top en de cast weet het maximale uit hun rollen te halen.

Score: 9

Eén reactie op “Ghost busters (1984)

  1. Pingback: Ghostbusters (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.