Veel meer dan de IMDB top 250 – iCheckMovies.com

Mijn bericht over hoeveel van de IMDB 250 films je hebt gezien ( Lees hier) is één van de meest gelezen berichten. Iedereen houdt blijkbaar van lijstjes bijhouden. Nu kwam ik pas geleden iCheckMovies.com tegen die het bijhouden van lijstjes tot het ultieme doortrekt. Niet alleen de IMDB top 250, maar een scala aan lijstjes, zoals:

  • Roger Ebert: The great movies
  • 1001 Movies you must see before you die,  boek gebaseerd op de mening van verschillende critics
  • De beste 1000 films ooit gemaakt door de New York Times
  • Films die BAFTA awards gewonnen hebben
  • Films die Oscars gewonnen hebben
  • Lijsten van verschillende websites zoals Rotten Tomatoes, Empire
  • en nog veel en veel meer

Mooie is dat ze ook een import vanuit je IMDB vote history hebben, wat betekent dat je al een flink aantal films niet handmatig hoeft toe te voegen. Helaas heeft de database van iCheckMovies nog niet alle films staan, wat in mijn geval betekende dat er ongeveer 300 films niet werden geïmporteerd. Reden daarvoor is dat alleen films worden geïmporteerd die in één van de lijsten staan. Het is dan toch jammer dat je niet al je films die je hebt gerate op IMDB niet op deze site kan zien. Dat is een punt waar de makers ook van op de hoogte zijn. Ik heb contact met ze gehad via een forum en versie 2 van de site zal alle IMDB films bevatten.

Een ander leuke feature van de site is dat er, zoals bijvoorbeeld ook gebeurt op de Xbox 360 en PS3 je awards kunt verdienen als je een bepaald aantal films op een bepaalde lijst gezien hebt. Natuurlijk heb je niets aan die awards, maar het kan toch heel verslavend worden om te zien dat je weer een platinum/gouden/zilveren/bronzen award hebt gewonnen. Deze awards zijn puur om op te scheppen, maar het is een leuke feature. Daarnaast kan voor elke mogelijke lijst ook een link worden gekopieerd voor gebruik op bijvoorbeeld je eigen website.

Bijvoorbeeld:
Nostra's iCheckMovies.com FilmTotaal 250 widget
of
Nostra's iCheckMovies.com Oscar winners widget

De site is in een gat gesprongen dat mist op IMDB, namelijk het makkelijk kunnen vergelijken met andere gebruikers. De ontwikkelaars zijn hard bezig om de site uit te breiden (zie hun roadmap) en het is dan ook zeker een site om in de gaten te houden en te gebruiken. Zelf moet ik nog flink wat doen om alles daar een beetje bij te werken, maar als je op zoek bent naar goede films en je wilt niet uit de IMDB top 250 kiezen, dan kan je hier zoveel lijstjes vinden, dat je waarschijnlijk een aantal films kan hebben gezien tegen de tijd dat je alle lijstje bekeken hebt en besloten welke film je wilt zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.