General Magic (2018) – Recensie

General Magic recensie

Hoe innovatief je ook bent, je wordt altijd beperkt door de tijd waarin je leeft. Wat zou Leonardo da Vinci bijvoorbeeld hebben kunnen doen als hij nu zou leven? Zou hij meer hebben kunnen uitvinden? Een nog grotere impact op de maatschappij hebben gehad? General Magic is een documentaire die gaat over een bedrijf met dezelfde naam. Een bedrijf dat niemand kent en niet langer bestaat, maar een enorme impact heeft gehad op de manier waarop we allemaal met elkaar communiceren. Ze hadden een visie die z’n tijd ver vooruit was, maar door de beperkingen van technologie destijds te vroeg tot realiteit werd gebracht. Een smartphone voor een wereld die daar nog helemaal niet klaar voor was.

General Magic review
Het team dat door oprichter Mark Porat werd samengesteld was een indrukwekkende verzameling van techneuten. Een groot deel had aan de originele Macintosh gewerkt en ze zouden nu een kleine draagbare computer maken die je makkelijk kon meenemen. Het bedrijf had een link met Apple en wist tijdens de ontwikkeling van het product een enorm aantal bedrijven te interesseren, waaronder AT&T en Sony, waarmee ze een partnerschap startten. Ook op de beurs was de interesse enorm. Het resulteerde in de Sony Magiclink in 1994, maar het product was een enorme flop. Toch vormden de ideeën de basis voor de smartphones van nu en hebben een groot aantal medewerkers een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van onder andere Android, de iPhone en eBay.

General Magic bespreking
Tijdens de ontwikkeling van hun product werd er veel gefilmd en die beelden worden hier veel gebruikt om een goed idee te geven van de sfeer bij General Magic, waarbij mensen briljante ideeën hadden en ondanks de beperkingen van de tijd toch oplossingen wisten te verzinnen om uiteindelijk tot een product te komen. Een fascinerend kijkje achter de schermen bij een belangrijk bedrijf waar bijna niemand van heeft gehoord.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *