De beste films en series op Netflix – Juli 2018

Best films netflix series juli 2018
Elke maand voegt Netflix een enorm aanbod aan films en series toe. Dat maakt het af en toe moeilijk om te beslissen wat je nu wel en niet moet kijken. Dit zijn de titels die je zeker een kans zou moeten geven.

Victoria

De film die in 2015 op nummer 1 stond in de top 10 van beste films. Een film die meer dan twee uur duurt en je het beste kan vergelijken met een toneelstuk, aangezien er geen enkele keer in geknipt is. Als je dan ook nog weet dat dit zich niet allemaal in één locatie afspeelt en de film ook nog actie bevat, moet het een enorme klus zijn geweest dat allemaal te plannen.
[Volledige recensie]

King of Peking

Een vader en zoon proberen geld te verdienen door een openluchtbioscoop te runnen. Wanneer dat verschrikkelijk mis gaat en de vader als concierge bij een bioscoop gaat werken, ziet hij een kans om meer geld te verdienen door illegale kopieën te maken en te verkopen. Toch brengt dat risico’s met zich mee, ook als het gaat om de persoonlijke relatie tussen vader en zoon.

Een film die zeker niet het nivo haalt van een Cinema Paradiso, maar toch ergens hetzelfde gevoel oproept.

Shot Caller

Jacob (Coster-Waldau) was ooit een succesvolle zakenman. Hij was gelukkig met z’n vrouw Kate (Lake Bell) en hun zoontje. Door omstandigheden belandde hij in de gevangenis en dat heeft hem veranderd. Hij heet nu Money, zit onder de tatoeages en maakt deel uit van een bende en wanneer hij vrij komt besluit hij niet terug te keren naar z’n oude leven, maar samen met Frank “Shotgun” (Jon Bernthal) en een aantal anderen een wapendeal voor te bereiden, terwijl Jacob in de gaten wordt gehouden door de politie. Ondanks z’n nieuwe leven kan hij de band met z’n verleden nog niet helemaal verbreken. Een sterke crime/gevangenisfilm.
[Volledige recensie]

Wild Wild Country

Deze fascinerende documentaire reeks vertelt het verhaal van een sekte die in de woestijn de perfecte stad wil bouwen. Het duurt niet lang voordat er een conflict ontstaat met de lokale bewoners, wat uiteindelijk nationaal nieuws wordt. Een bizar (en waargebeurd verhaal) waarin elke aflevering je nog meer verbaast en laat zien tot welke extremen deze groep bereid was te gaan. Door interviews met belangrijke mensen uit deze organisatie krijg je een uitgebreid beeld van een ongelooflijk verhaal.

The Staircase

Deze true crime documentairereeks uit 2004 werd dit jaar door Netflix uitgebracht, inclusief een aantal nieuwe afleveringen. Het draait om een moordzaak waarbij de vrouw van schrijver Michael Peterson hevig bebloed onderaan de trap wordt gevonden door Michael. Hij wordt als verdachte gezien en daarmee begint een lange rechtsstrijd. Er zijn momenten dat je niet kan geloven dat dit allemaal echt is gebeurd en deze serie houdt je dan ook aan de tv gekluisterd.
[Volledige recensie]

Explained

Als je op zoek bent naar een gevarieerde serie met afleveringen die vaak korter dan een kwartier zijn dan is Explained een goede tip. In die tijdsspanne worden onder andere cryptocurrency, K-Pop waarom diëten falen, eSport, de aandelenmarkt en meer op duidelijk wijze uitgelegd. Elke weet verschijnt er een nieuwe aflevering met een ander onderwerp en is daarmee erg leerzaam.

Tickled

Hoeveel weet je van competitief kietelen? Dat was ook de vraag die journalist David Farrier had naar aanleiding van online videos. In deze documentaire komt hij er echter al snel achter dat er meer speelt wanneer hij bezoek krijgt en wordt aangeraden te stoppen met zijn onderzoek. Wat initieel een luchtig onderwerp lijkt, blijkt een stuk donkerder te zijn.
[Volledige recensie]

Idiocracy

Waar gaat het heen met de mensheid en hoe ziet onze maatschappij er in de toekomst uit. Dat was de vraag die de maker van The Simpsons zichzelf afvroeg en de komedie Idiocracy is het resultaat. Joe Bauers (Luke Wilson) doet mee aan een onderzoek van de overheid om iemand kunstmatig in slaap te houden. Hij wordt echter vergeten en wordt 500 jaar later wakker. Iedereen is inmiddels zo dom geworden dat hij de slimste mens ter wereld blijkt te zijn. Een film die niet alleen erg grappig is, maar ook gevatte kritiek weet te geven op de huidige maatschappij.

Chronicle

Hoe zou de gemiddelde tiener reageren als ze plotseling superkrachten zouden hebben? Dat is de vraag die Chronicle beantwoord. Een vermakelijke “found footage” film die ook toont dat niet iedereen hetzelfde zou reageren.
[Volledige recensie]

3 thoughts on “De beste films en series op Netflix – Juli 2018

  1. Victoria staat op mijn to watchlist, al veel goeds over gehoord. Ik wil hem alleen in een keer kijken en niet in stukjes omdat alles in een shot is opgenomen.

  2. Pingback: De beste films en series op Netflix – Januari 2018 | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *