The Art of Shiatsu (2017) – Recensie

Recensie The Art of Shiatu

Toen ik de volledige titel van deze documentaire las, “The Art of Shiatsu: The Way of Healing”, riep dat een bepaald gevoel op. Niet dat ik zelf heel erg bezig ben met oosterse geneeswijze, maar de hoes straalde rust en wijsheid uit. Het creëerde een bepaalde verwachting, namelijk dat je in zo’n sfeer meer te weten komt over deze vorm van medicatie. Centraal staat Sensei Kawada, die al 60 jaar in het vak bezig is, en in samenwerking met het kankercentrum van het ziekenhuis van de St.Luc universiteit verlichting brengt voor de patiënten.

Review The Art of Shiatsu

Die combinatie van een westerse en oosterse aanpak is interessant, maar helaas biedt deze film te weinig inzicht. De informatie is zeer algemeen en behalve dat je hoort dat het mensen verlichting biedt, krijg je als kijker nooit het gevoel echt veel te weten te komen. Door het trage tempo had ik dan ook moeite om de aandacht er bij te houden en de keuze om regelmatig shots toe te voegen waarin je ziet hoe de cameraploeg zich klaar aan het maken is voor het filmen van een interview vallen compleet uit de toon bij het serene wat er verder getoond wordt. Een film die maar moeilijk aan te raden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.