De beste films en series op Netflix – Januari 2018

Beste films en series op Netflix januari 2018

Het aantal uur aan entertainment in de vorm van films en series die op Netflix te vinden is, is enorm. Dat maakt het soms moeilijk om te besluiten wat je precies moet kijken. De suggesties van de service kunnen interessant zijn, maar vaak zijn dat toch de wat bekendere titels. Je zou natuurlijk klassiekers als Friends, 300, Goodfellas of Groundhog Day kunnen bekijken, die allemaal recent verschenen zijn. Er zijn echter ook titels die mogelijk wat minder bekend zijn, maar je zeker een kans zou moeten geven.

Drama

Black Mirror

Recent kwam het vierde seizoen op Netflix uit. Toch kent niet iedereen deze serie, waarin de mogelijke ontwikkelingen van technologie ons kunnen brengen. Elke aflevering is een apart verhaal en is vaak donker in toon, maar altijd met een gevoel dat wat er gebeurt zich daadwerkelijk zou kunnen voordoen.
[Mijn recensie van het eerste en tweede seizoen]

Contratiempo

Als je op zoek bent naar een extreem goede thriller hoef je eigenlijk niet verder te zoeken. Regisseur en schrijver Oriol Paulo weet op meesterlijke wijze een film neer te zetten die de kijker constant meer vragen doet stellen, laat twijfelen over wat er zich precies heeft afgespeeld en vooral je constant weet te verrassen.
[Mijn recensie]

Broadchurch

Deze Engelse politieserie die zich afspeelt in het kustdorpje Broadchurch is spannend en doet je constant afvragen wie uiteindelijk de dader is.
[Mijn recensie]

Vertigo

Deze Hitchcock klassieker verscheen recent weer op Netflix. Een film uit een andere tijd en met een ander tempo, maar die desondanks nog steeds erg veel indruk maakt.
[Mijn recensie]

End of Watch

Eén van mijn favoriete films uit 2012 en geregisseerd is door David Ayer (die ook verantwoordelijk is voor Bright). Een vlotte film die twee agenten volgt bij hun dagelijkse werkzaamheden. Met heerlijke chemie tussen Jake Gyllenhaal en Michael Peña.
[Mijn recensie]

Actie

Punisher

Eind vorig jaar kwam deze keiharde superheldenserie uit, die qua toon keihard is en waarin Jon Bernthal fantastisch is.
[Mijn recensie]

John Wick

Naar mijn mening één van de tofste actiefilms van de afgelopen jaren. Keanu Reeves speelt hier een gepensioneerde huurmoordenaar die wraak wil nemen en zich door niemand tegen laat houden.
[Mijn recensie]

Atomic Blonde

Charlize Theron speelt hier bijna de vrouwelijk versie van John Wick, maar dan is ze een geheim agent. Een film die niet eens zo heel lang geleden nog in de bioscoop draaide en nu al op Netflix staat.
[Mijn recensie]

Bushwick

Misschien een erg simpele actiefilm, maar wel eentje die op een unieke manier geschoten is, waarbij er zoveel mogelijk is geprobeerd alles er als één shot uit te laten zien.
[Mijn recensie]

Hanna

Wat gebeurt er als je een kind als huurmoordenaar opvoed op een plek ver weg van de bewoonde wereld en ze zich voor de eerste keer tussen gewone mensen begeeft? Dat kun je zien in deze spannende film.
[Mijn recensie]

Documentaire

The Toys That Made Us


Als je opgegroeid bent in de jaren ’80 (He-Man/G.I.Joe) of veel met Barbie of Star Wars figuren gespeeld heb dan is deze vierdelige documentaireserie (er komen nog extra afleveringen) een interessante manier om te zien hoe het speelgoed tot stand kwam. Met interviews met de ontwerpers en liefhebbers is het een vermakelijk serie.

Going Clear: Scientology and the Prison of Disbelief


Er zijn diverse bekende acteurs/actrices die deel uitmaken van Scientology (Tom Cruise/John Travolta). In deze documentaire leer je veel meer over deze bedachte religie die officieel erkend is in Amerika. Hoe dat zo kwam en hoe hard het er achter de schermen aan zou toegaan wordt hier snel duidelijk.

Meet the Patels


The Big Sick was een film die het afgelopen jaar in veel top 10 lijstjes stond, maar deze documentaire gaat over hetzelfde onderwerp en is bijna net zo vermakelijk. Het laat zien hoe de familie van Ravi Patel hem probeert te helpen om een geschikte vrouw te vinden, terwijl hij zelf z’n eigen ideeën heeft. Ondanks dat het een documentaire is, is de film ook erg grappig.
[Mijn recensie]

Familie

Goosebumps


Een leuke familiefilm waarin het nooit echt eng wordt, maar waarin er wel genoeg spannende momenten en leuke grappen zitten om iedereen te vermaken.
[Mijn recensie]

Romantisch

The Incredible Jessica James


De meest romantische komedies zijn enorm voorspelbaar en daarnaast totaal compleet realistisch. Dat is niet het geval bij deze film en dat is erg verfrissend.
[Mijn recensie]

Spanning

47 Meters Down


Een haaienfilm waar ik eigenlijk niet veel van verwachtte, maar die uiteindelijk een prettige verassing was.
[Mijn recensie]

Wat vind jij op het moment het beste wat er op Netflix te vinden is?

Leave a Reply

Your email address will not be published.