Pombo Loves You (2015) – Korte film recensie

Recensie Pombo Loves You

Steve Warne heeft als animator meegewerkt aan films als Frankenweenie, Ma Vie de Courgette en Kubo and the Two Strings. Hij schreef, regisseerde en animeerde in 2015 echter ook deze korte film, Pombo Loves You. De film gaat over een vader die een gedeelte van de tijd voor z’n dochter zorgt. Wanneer ze bij hem thuis een masker van Pombo vindt brengt dit heftige herinneringen bij de man terug.

Review Pombo Loves You
Warne weet de speelduur van slechts 12 minuten optimaal te benutten in deze goed geanimeerde film. De poppen zelf zien er misschien niet mooi uit, maar het verhaal dat er in stop animation mee wordt uitgebeeld slaagt erin om de gevoelige snaren bij de kijker te raken. Pombo ziet er uit als een leuk karakter, maar dat masker betekent voor de vader zoveel meer en dat weet deze short goed te visualiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.